Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویداد‌های مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند، اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود. خبرگزاری میزان - پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویداد‌های مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند، اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.   بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

«گفتگو با برشت» ترجمه می‌شود

محمدرضا خاکی طی چند ماه گذشته چند نمایشنامه و عنوان کتاب را ترجمه کرده که ۲ نمایشنامه «دو سر و یک کلاه» و «همه پرندگان» به همراه مجموعه داستانی از اسلاومیر مروژک در دست انتشار هستند.

محمدرضا خاکی مدرس، مترجم و کارگردان باسابقه تئاتر ایران درباره فعالیت‌های خود در ایام کرونایی تئاتر، گفت: از فروردین ماه به دلیل شیوع ویروس کرونا خانه نشین شده‌ام و روزانه چند ساعت در زمینه ترجمه و نگارش کتاب کار می‌کنم.

در این مدت ترجمه ۲ نمایشنامه و یک مجموعه داستان را به پایان رسانده‌ام که برای چاپ به انتشارات «مانی‌ای هنر» ارائه داده‌ام.

وی درباره نمایشنامه‌های ترجمه شده خود توضیح داد: یک نمایشنامه با نام «دو سر و یک کلاه» نوشته ژان- ماری پی یم نمایشنامه‌نویس معاصر فرانسوی است که با فضایی طنز به داستان ۲ برادر بازیگر می‌پردازد. نمایشنامه دوم با نام «همه پرندگان» نوشته وجدی معود است که پیش‌تر از او نمایشنامه «آتش‌سوزی‌ها» را ترجمه کرده بودم. «همه پرندگان» از آثار جدید معود و یک درام عاشقانه است.

خاکی در ادامه به ترجمه مجموعه داستانی از اسلاومیر مروژک اشاره کرد و افزود: مجموعه «الفبای بی فایده نقاشی شده توسط شاوال» شامل حدود ۳۸ داستان کوتاه است که ترجمه کرده‌ام.

مترجم و کارگردان نمایش «روال عادی» در ادامه ترجمه نمایشنامه «داوید و ادوارد» اثر لیونل گلدشتاین انگلیسی را به عنوان یکی دیگر از فعالیت‌های خود در زمینه ترجمه نمایشنامه ذکر کرد و گفت: این نمایشنامه روایتگر زندگی ۲ پیرمرد است که امیدوارم با پایان شرایط کرونایی، این نمایشنامه را روی صحنه ببرم.

وی درباره دیگر فعالیت‌های خود به ترجمه و تألیف کتاب «ادیپ» اشاره کرد و توضیح داد: این کتاب درباره نمایشنامه‌های مختلفی که درباره ادیپ نوشته شده و همچنین ادیپ در حوزه اسطوره، سینما، ادبیات داستانی و روانشناسی معاصر است.

خاکی در پایان سخنان خود یادآور شد: کتابی نیز شامل مقالات مختلف و چندین گفتگو با عنوان «گفتگو با برشت» را هم در دست ترجمه دارم که اثر ورنر هِشت است. این کتاب برای فعالان تئاتری و علاقه مندان به برشت کتاب مفیدی خواهد بود.

«گپ تئاتر» سه شنبه شب ها از تلویزیون اینترنتی نمایش نت

فصل دوم ویژه برنامه «گپ تئاتر» سه شنبه شب ها ساعت ۲۲ با اجرای احسان حاجی پور (نویسنده و کارگردان تئاتر) از تلویزیون اینترنتی نمایش نت و لایو صفحه اینستاگرام این رسانه پخش می شود.

این برنامه تصویری به صورت هفتگی در گپ و گویی با هنرمندان و فعالان عرصه نمایش به مسائل صنفی، حرفه ای و تخصصی این هنر و نقد و بررسی شرایط فعلی تئاتر در کشور می پردازد.

بررسی مهمترین اخبار یک هفته گذشته تئاتر کشور، بخش معرفی و گفتگو با هنرمندان جوان تئاتر، حضور هنرمندان فعال و پیشکسوت تئاتر به عنوان مهمان و آیتم های مختلف در حوزه تئاتر از بخش های این برنامه است.

فصل اول برنامه گپ تئاتر نوروز امسال از تلویزیون اینترنتی نمایش نت به صورت زنده پخش شد و با استقبال هنرمندان و مخاطبان تئاتر مواجه گردید.

سعید نوروزی طراح، تهیه کننده و کارگردان برنامهگپ تئاتر است و رضا مرشد نیز به عنوان مجری مهمان این برنامه را همراهی می کند. تاکنون هنرمندانی همچون الهه شه پرست، محمودرضا رحیمی، کهبد تاراج، شاهین چگینی، نادر نادرپور مهمان فصل دوم این برنامه تصویری بوده اند.

گپ تئاتر با همراهی تماشاخانه اهورا و تلویزیون اینترنتی نمایش نت تولید و سه شنبه شب ها از ساعت ۲۲ از این پلتفرم اینترنتی به آدرس namayeshnet.com و به صورت هم زمان از بخش لایو صفحه اینستاگرام این رسانه پخش میشود.

«شش روایت» آشا محرابی به آنتن رادیو می‌رود

اداره کل هنرهای نمایشی رادیو، مجموعه نمایشی «شش روایت» به کارگردانی آشا محرابی را برای پخش از شبکه رادیویی نمایش و تهران آماده کرد.

ژاله محمد علی تهیه کننده این نمایش رادیویی گفت: «شش روایت» به قلم مریم تاجیک ، داستان زن و شوهر جوان روستایی است که به دلیل طوفان ، زندگی شان نابود می شود و همین ماجرا باعث می شود تا آنها به شهر مهاجرت کنند.

وی افزود:فضاسازی برای این سریال رادیویی کار بسیار سختی بود چرا که بیشتر افکت ها در طبیعت رخ می داد وبرای آنکه این صداها برای شنونده باورپذیر شود ناچار به تولید و تلفیق چند افکت بودم که همین زمان نسبتا زیادی را در بر می گرفت.

محمد علی  ادامه داد : در این نمایش سعیده فرضی ، مهرداد مهماندوست ،رامین پورایمان و مینا شجاع در نقش های اصلی به ایفای نقش پرداختند و ماندانا محسنی، ناهید مسلمی، مجتبی طباطبایی،شهریار حمزیان،محمد رضا قلمبر،راضیه مومیوند،بهناز بستان دوست، کامیار محبی و ماندانا اصلانی سایر بازیگران آن بودند.

«شش روایت» با محوریت آسیب‌های اجتماعی، به کارگردانی آشا محرابی، نویسندگی مریم تاجیک، صدابرداری حیدر صفدری و افکتوری محمدرضا قبادی فر از روز شنبه پانزدهم آذرماه ساعت ۲۲:۳۰ به روی آنتن رادیو تهران می‌رود و از روز یک شنبه ساعت یک بامداد از رادیو نمایش پخش می‌شود.

هئیت انتخاب جشنواره تئاتر استان کرمانشاه معرفی شدند

طی حکمی از سوی دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استانی، فیض الله فروغی، مجتبی قلندرلکی و سعید نوروزی به عنوان داوران مرحله اول انتخاب آثار معرفی شدند.

طی حکمی از سوی جواد معراجی دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استانی فیض الله فروغی، مجتبی قلندرلکی و سعید نوروزی به عنوان داوران مرحله اول انتخاب آثار معرفی شدند.

فیض الله فروغی از پیشکسوتان تئاتر استان، متولد ۱۳۳۷ و دارای مدرک کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی و اکنون مدرس دانشگاه است. فروغی حدود ۵۰ سال است که به عنوان منتقد، کارگردان و نویسنده در زمینه تئاتر فعالیت می‌کند.

از نمایش‌های منتشر شده وی می‌توان به نمایشنامه‌های جاده، درخت کهنسال، حادثه در تاریکی، نسیم و... اشاره کرد. همچنین نمایش‌های پنجره‌ای بر بادها، عروسی در غبار، نسیم، جاده، قولتشن ها، نگین و... را کارگردانی کرده است.

فروغی چند دوره داور جشنواره‌های استانی و منطقه‌ای تئاتر، عضو هیات مدیره انجمن نمایش در چند دوره و هم اکنون نیز عضو هیات نظارت انجمن هنر‌های نمایشی استان است.

مجتبی قلندرلکی بازیگر است. از مهم‌ترین آثار مجتبی قلندرلکی می‌توان به بازیگری در فیلم خاک آشنا و کودکانی از آب و گل اشاره کرد. وی نخستین بار در سینما حضور یافته و سال ۱۳۷۲ در فیلم کودکانی از آب و گل به کارگردانی عطاءالله حیاتی بازی کرده است. قلندرلکی همکاری با هنرمندانی همچون هما روستا، منوچهر آذر، رضا بابک و احمد آقالو را تجربه کرده.

سعید نوروزی نیز یکی دیگر از داوران بخش انتخاب جشنواره است. او متولد اسلام آبادغرب بازیگر، نویسنده و گریمور تئاتر می‌باشد. از جمله کار‌های شاخص نوروزی می‌توان به نمایش‌های خرس، گورکن، من، نیمکت، تنهایی، امشب، دیگر مهره‌های پشتم نی لبک نمی‌زنند، پرنده، مومیایی، خیال و... اشاره کرد.

نوروزی در جشنواره‌های مختلف استانی، منطقه ای، ملی و بین المللی توانسته رتبه‌های برتر را کسب کند او اکنون موسس و سرپرست گروه تئاترکلهر کرمانشاه است.

بازبینی گروه‌های متقاضی برای شرکت در سی و دومین جشنواره تئاتر استانی ۱۵ لغایت ۱۸ آذرماه برگزار می‌شود. در این زمان ۱۴ گروه اجرا خواهند داشت و پس از بازبینی نحوه برگزاری جشنواره اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر تئاتر شهر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تئاتر تئاتر شهر جشنواره تئاتر سه شنبه شب ها سعید نوروزی شش روایت گپ تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۵۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماشای «العهد الأبدی» در کارون

ایسنا/خوزستان به منظور اشاعه‌ فرهنگ و هنر و در راستای فعالیت‌های هنری، نمایشنامه عربی «العهد الأبدی» کاری از هنرمندان گروه تئاتر اشراق شهرستان کارون به صحنه می‌رود.

سید کاظم قریشی، کارگردان این نمایش، در این باره به ایسنا گفت:  این نمایش با همت هنرمندان گروه تئاتر اشراق شهرستان کارون از ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ در فرهنگسرای مهدیه کوت عبدالله اجرا می‌شود.

این پیشکسوت تئاتر افزود: نمایش «العهد الابدی» با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کارون، شهرداری و شورای اسلامی شهر کوت عبدالله، فرهنگسرای مهدیه و انجمن هنرهای نمایشی شهرستان کارون روی صحنه می‌رود.

این نویسنده گفت: این نمایش به مسایلی درباره‌ مرگ، زندگی، امید و جایگاه زن در جامعه می‌پردازد.

نویسنده این نمایش سالم باوی، کارگردان سید کاظم قریشی و  بازیگران هادی ناصری، آمنه ناصری، عزیزه سینایی، عدنان ناصری، رضا باوی و مرام ناصری هستند.

مشاور هنری: عبدالعظیم عساکره، موسیقی و افکت و منشی صحنه: فردوس ناصری و روابط عمومی: سید احسان نوری از دیگر عوامل نمایش «العهد الابدی» به شمار می‌آیند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند